loading...

2 Şubat 2015 Pazartesi

Qara Biber Faydalari Nelerdir?


Qara Bibər Faydaları Nələrdir?

 

Qara bibər ilk çağdan bəri sağlamlığa olan faydaları bilinir. Qara bibəri faydalı hala gətirən, tərkibində olan aktiv bir fenol olan pipelinedir.

qara bibər

 

Qara bibər ilk çağdan bəri çox əhəmiyyətli verilmişdir. O zamanlarda da sağlamlığa olan faydaları bilinir və hətta fidyə və vergilər karabiberle ödənirdi. İndiki vaxtda elm adamları qara bibəri daha ətraflı şəkildə araşdırma fürsəti tapmış və ümumi sağlamlıq üçün ən sadə və ən ucuz şəfa olduğunu ortaya çıkartabilmiştir.

 

Qara bibər təbii bir ağrı kəsicidir. İmmunitet sistemini gücləndirər və xüsusilə əhənglənmə, artrit ağrılarını azaldır faydalı olur. Qara bibər ayrıca güclü bir antioksidan olmasından ötəri kolon xərçəngini önləyici bir təsirə malikdir.

 

Qara bibər faydaları nələrdir?

 

Qara bibəri faydalı hala gətirən, tərkibində olan aktiv bir fenol olan pipelinedir. İşdə bu pipeline ağrı kəsici, immunitet sistemini qüvvətləndirici və əhənglənmə düşmənidir. Qara bibər, iltihaba təşviq edən proinflamatuvar interlökin ilə metastaz və arterit səbəb olan MMP13 geninin baş düşmənidir. Çox aşağı miqdarda siçanlar üzərində istifadə pipeline belə, artrit semptomlarının və ağrılarının azalmasına səbəb olmuşdur.

 

Qara bibər faydaları nələrdir

 

Qara bibər ayrıca bağırsaq sağlamlığı üçün çox əhəmiyyətlidir. Tat alıcıları xəbərdar edərək, mədənin xlorid turşusu istehsalını artırır. Beləcə zülalların və digər qidaların həzm edilməsi asanlaşar. Çoxu həzm problemi, xlorid turşusu çatışmazlığına bağlıdır.

 

Qara bibər zəiflədər mı?

 

Qara bibər həzmi asanlaşdırır. Bağırsaq yolundakı şişliyi (mədədə qaz, mədədə şişlik) azaldar və qara bibər qabığı yağların parçalanmasına köməkçi olur. Qara bibər dad verən şey pipelinedir. İstifadə qara bibər, nə qədər kokuluysa içindəki pipeline o qədər sıxdır. Digər edərkən yeməklərinizə ola üzvi, qoxulu qara bibər əlavə etməlisiniz. Qara bibəri dənə olaraq alıb, istifadə etməzdən əvvəl əl dəyirmanında çəksəniz ən çox səmərəsi bu şəkildə alırsınız. Yemək bişərkən deyil, bişdikdən sonra qara bibər əlavə edin. Yoxsa içindəki aroma, dad və C vitamini azalır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...