Qebizlik Ucun Caylar
Qəbizlik probleminiz
varsa əvvəl qidalanma şəklinizi nəzərdən keçirməlisiniz. Həddindən artıq yağlı
və ədviyyatlı yeməklər, qırmızı ət ağırlıqlı bir bəslənmə qəbizliyə səbəb ola
bilər və onsuz da qəbizlik çəkirsinizsə əlamətləri ağırlaşdıra bilərlər. Etməniz
lazım olan yağı azaltmaq, zülalı qırmızı ət yerinə toyuq, hind toyuğu kimi daha
sağlam alternativ mənbələrdən almaq və lif cəhətdən zəngin qidalar istehlak etmək.
Bunlar xaricində qəbizlik üçün yemək sonrası ibarət olan qabarıqlığı, gün içində
meydana gələn çox qazı almaq və həzmin işini təşviq etmək üçün bəzi bitki
çaylarından yardım ala bilərsiniz. qebizlik ucun caylar
Nanə Çayı: Həzm
sisteminin daha təsirli işinə köməkçi olaraq qaz, qabarıqlıq kimi mənfi təsirləri
azaldır. Daha asan tualetə çıxmağı təmin, həzmsizlik və mədə bulantısına yaxşı
gəlir. Ayrıca vitamin və mineral cəhətdən zəngindir və immunitet sistemini gücləndirər.
Şüyüd Çayı:
Bağırsaqlarda sərtləşən və bədəndən atılması zorlaşan dışkıyı yumşaltma
xüsusiyyəti olan razyana çayı daha asan tualetə çıxmanıza kömək edə bilər.
Ayrıca mədə şişkinliyi və yemək sonrası kramplarını yüngülləşdirər.
Detoks Çayları: itburnu,
zəncəfil, gicitkən, dandelion, Ekinezya və qərənfil çayları təsirli komponentləri
ilə bədəndə yığılan toksinlərin atılmasına köməkçi olaraq bağırsaqların daha
yaxşı işini təmin edər. Yemək sonrası yaşanan spazmı azaldan bu çatlar dövran
sistemini xəbərdar edərək həzmi sürətləndirir.
Iştah azaldan Çaylar: Qəbizlik
əksəriyyətlə həddindən artıq yemək istehlakı sonrasında yaşandığı üçün masaya
oturmadan iştahı bir az törpülemeye yaxşı bir fikir ola bilər. Böyürtkən,
gicitkən, adaçayı, biyan kökü çayları bu mövzuda sizə köməkçi olacaq. Bu çaylar
eyni zamanda sidik sökdürücü funksiyası görərək çox suyun bədəndən atılmasını təmin
edər.
Qebizlik Ucun Caylar Hazırlanması
Və İstifadəsi
Yaxşı bir bitki çayı
hazırlamaq üçün əvvəlcə paslanmayan polad və ya farfor bir demliğiniz olması
lazımdır. Bir stəkan su üçün 2-3 çay qaşığı qurudulmuş bitki atmanız kafi
olacaq. Suyu kaynattıktan sonra ocaqdan alın və bitkini atdıqdan sonra 5-10 dəqiqə
qədər demlenmesini gözləyin. Daha sonra süzərək içə bilərsiniz. Bir neçə damla
limon və ya orqanik balla tatlandırabilirsiniz. Bitki çaylarının gündə 3 stəkandan
çox içilməsi məsləhət görülmür.
Qəbizlik Üçün İstifadə
Bitki Çaylarının Yan Təsirləri
Bağırsaqları yumşaltmaq
üçün istifadə edilən bitki çaylarının ümumiyyətlə sidik sökdürücü təsiri olduğu
üçün çox su itkisinə yol aça bilərlər. Əgər siz müntəzəm olaraq bitki çayı çəkirsinizsə
gün içində normal su alışını attırmak bilər. Bu çaylar fasiləsiz uzun davamlı
istifadələrdə bağırsaq tənbəlliyindən yol aça bilər bu səbəblə məsələn 10 gün
istifadə sonra 10 gün ara verməniz tövsiyə edilir. Əgər təzyiq, ürək, şəkər və
ya digər bir narahatlıq səbəbiylə nizamlı dərman istifadə edirsinizsə bitki
çaylarının istifadə dərmanlarla ola biləcək qarşılıqlı haqqında həkiminizdən məlumat
almalısınız.
Qəbizliyə Qarşı Digər
Tövsiyələr
Təzə tərəvəz və meyvə məzmunlu
bir bəslənmə
Kəpəkli taxıllar,
paxlalılar, qabıqlı yemişlərin istehlak
Nizamlı məşq ehtiva edən
sağlam bir həyat tərzi
Həkiminiz önermedikçe
nizamlı dərman istifadə etməkdən qaçınmaq
Həddindən artıq qəhvə,
qara çay və spirt istehlak etməmək
Kətan toxumu, balıq kimi
mənbələrdən nizamlı olaraq omeqa yağ turşuları almaq Kolon funksiyası təşviq
etmək və inkişaf etdirmək üçün bitki mənşəli takviyeler
Antioksidan təsiri bilinən
qidalarla bədəni təmizləmək
Bol bol maye almaq
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder