Zeytunyağlı Bibər Dolması
• 12 ədəd kiçik və ya
6 ədəd böyük boy yaşıl dolmalıq bibər
• 1 ədəd böyük boy
pomidor (dolmaları bağlamaq üçün)
İçi üçün:
• 1 kasa düyü
• 1 ədəd böyük boy
quru soğan
• 1 ədəd böyük boy
pomidor
• 1/3 dəstə cəfəri
• 1 çay stəkanı
zeytunyağı
• 1 - 2 şirin qaşığı
quş üzümü
• 1 şirin qaşığı
yenibahar
• 1/2 çay qaşığı
darçın
• 5 - 6 ədəd küp şəkər
• Duz və istiot
Qazanda ısıttığınız
yağa yeməli doğradığınız soğanları əlavə qovurmağa başlayın, soğanların rəngi
döndüyündə yuyub süzdüğünüz düyüləri də əlavə qovurma əməliyyatını 3 - 5 dəqiqə
qədər daha davam etdirin. Rəndələnmiş pomidoru, yuyulmuş quş üzümünü və digər
bütün ədviyyatları qazana əlavə üzərlərinə yarım su stəkanı isti suyu gəzdirib
batıq atəşdə suyunu çəkməsini gözləyin. Suyunu çəkən daxili xərci ocaqdan alın,
doğranmış cəfərini da əlavə soyumağa buraxın.
Dolmaların daxili xərci
soyuyarkən yuduğunuz bibərləri və qapaq olaraq istifadə pomidorları hazırlayın.
Biberlerin baş qisimini kəsib nüvələrini çıxarın, pomidorları də iri parçalar
halında qəti. İç xərc soyuduğunda temizlediğiniz bibərləri doldurun və üstlərinə
bir pomidor dilimi əlavə qazana dik bir şəkildə yerləşdirin. Dolmaların
yarısına gələcək qədər isti suyu da qazana əlavə edərək orta atəşdə dolmaları
bişirin. Bişən dolmaları qapaqlı şüşə bir qaba alaraq ılıdığında xidmət edin.
Əgər vaxtınız varsa dolmaları bir gecə əvvəldən hazırlayıb soyuducuda
dinlendirerek təklif edə bilər, belə ki, daha da lezzetlendirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder