Kök Tərəvəzlərlə Qış
Şorbası
Dekabr ayına girdik
lakin havalar hələ bir isti bir soyuq. Havanın pozuqluğuna baxmayaraq ruhən
qışda gəlişini qəbul etmiş bulunmaktayım ... Bazarda yamyaşıl yarpaqlı kərəvizin
gördüyümdə dözə bilmədim və bir neçə dənə aldım dərhal. Daha əvvəl kerevizli
bir şorba pişirdim mi xatırlamıram amma bu tarifi təkrar təkrar bişirəcəyiniz
kimi.
• 1 ədəd orta boy kərəviz
• 1 ədəd orta boy kök
• 1 adək orta boy
kartof
• 1 ədəd quru soğan
• 2 yemək qaşığı maye
yağ
• Duz və istiot
Yeməli doğradığınız
soğanı yağ ilə qovurun. Iki dəqiqə arayla və sırayla rendelediğiniz ya da kiçik
kiçik doğradım kök, kartof və kerevizi əlavə edib qarışdırın. 5 - 6 su stəkanı
isti suyu da əlavə şorbanı qaynamağa buraxın. Ən az 10 dəqiqə qaynayan şorbaya
duz və qara bibər əlavə ocaqdan alın. Şorbanızın bu halıyla ya da limon və varsa
kərəvizin yarpaqları istehlak edə bilərsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder