Sobada Qızıl Balıq Fileto
Qızıl balıq balığının
vərdiş etdiyimiz balıqlardan olduqca fərqli bir dadı olduğunu qəbul edirəm.
Canım balıq istədiyində somon balığını çapaq, levrek, sarıkanat, hamsi kimi digər
variantların arasında düşünə bilmirəm amma elə zamanlar olur ki yalnız qızıl çəkir
canım. Balıq kimi düşünemesem də çox sevirəm qısacası.
Dilim qızıl balıq
tercihimizdi indiyə qədər, bu dəfə filetosunu aldıq və onsuz da olduqca yağlı
olduğundan yağ vs əlavə yalnız baharatlayıp soba kağızında bişirdilər. Yəni bir
də ölçü belirtilebilecek bir tərifə sahib deyil özləri, istədiyiniz qədər qızıl
filesi və damaq tadınıza görə miqdarını nizamlayacağınız duz ilə istiot. Nəticə
isə çox yüngül və ləzzətli bir dad oldu. Yanında Sobada kartof və salatlar da
olunca menyu tamamlandı.
• Qızıl balıq filesi
(670 qram)
• Duz və istiot
Balığınızın yuyub
suyunu süzdürün və yağlı kağız seriyalı soba nimçəsinə alın. Üzərinə duz və
qara bibər gəzdirərək əvvəldən isidilmiş 200 dərəcə sobada 25 dəqiqə qədər
bişirərək xidmət edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder