Zeytunyağlı Barbunya
Havaların istiləşməsiylə
bazar stalls və marketləri Meyvəsatan Reyonlar rənglənmələrə başladı. Ötən həftə
marketdə son uğradığım kısımdı Meyvəsatan reyonu, hələ istədiyim gözəllikdə tərəvəzlər
bulamasa da barbunya və yaşıl paxlanı görüncə dözə bilmədim və bir tabaklık da
olsa almaq istədim. Evə gəlir gəlməz də barbunya ayırd pişirdim. Daha əvvəl
barbunya pişirmemiştim amma təsvir axtarış / sorma təlaşına da girmədim
açıqcası və ortaya belə bol souslu, demək olar ki, sousun içində itən
barbunyaların olduğu amma ləzzəti olduqca yerində bir təsvir çıxdı.
• 1/2 kq təzə
barbunya
• 1 ədəd orta boy
quru soğan
• 2 ədəd böyük boy
kök
• 2 - 3 ədəd böyük
boy pomidor
• 1 şirin qaşığı
tomat pastası
• 2 iri diş sarımsaq
• 2 ədəd kəsmə şəkər
(isteğe bağlı)
• 4 - 5 sap cəfəri
(istəyə bağlı)
• Zeytun yağı
• Duz və istiot
Ayırd yuduğunuz
barbunyaları yuyun. Barbunyaların suyu süzülərkən soğanı, sarımsağı və əgər rəndələmək
seçim etməyəcəksən pomidorları yeməli doğrayarak hazırlayın. Kazidigim ya da
soyduğunuz havucu da minik kublar və ya halqalar halında ya da mənim kimi verev
olaraq doğramaq hazırlayın.
Qazanda kızdırdığınız
zeytun ilk olaraq ampüller atıb qovurun. Qovrulan soğanlara sarımsaq və
havuçları əlavə edib qarışdırın. Havuçların rəngi döndüyündə salçayı və
doğradığınız pomidorları əlavə 3 - 5 dakiaka qədər bişirin. Qazana barbunya,
duz, kəsmə şəkər və üzərini keçəcək qədər isti su əlavə qapağı bağlı batıq atəşdə
pişmeye buraxın. Barbunyalar istədiyiniz dərəcədə piştiğinde ocaqdan alın,
karabiberini əlavə ılımaya buraxın. Xidmət zamanı istəsəniz incə qıyılmış cəfəri
ilə yeməyinizi tamamlaya bilərsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder