Balqabaq Şorbası
Balqabaq
şorbası südlü və tatlımsı dadıyla alışageldiğimiz çorbalarda bir az fərqli amma
ləzzətli oldu.
Tərkibi (8-10 nəfərlik)
1
dilim rəndələnmiş balqabaq (Mən böyük bir dilim istifadə.)
2
tepeleme şorba qaşığı un
2
şorba qaşığı kərə yağı
1
şorba qaşığı zeytun yağı
4 su
stəkanı süd
3 su
stəkanı su
1
çay qaşığı qara bibər
1
şirin qaşığı muskat cevizi rəndəsi
Duz
Yapılışı
1.
Şorba istehsalına əvvəl balkabağını rendelemekle başlayın. Ən çətin iş bu.
2.
Unu kərə yağı və zeytun yağı ilə birlikdə qovurun.
3.
Rendelenmiş balkabağını qazana alın, bir neçə dəfə çevirin.
4.
Şorbanın südünü və suyunu əlavə edin. Qaynayana qədər davamlı qarışdırın.
5.
Kaynadıktan sonra bir neçə dəqiqə ocaqda buraxın. Şorbanın altını bağladıqdan
sonra duz və qara bibər əlavə edin.
6.
El blendırı ilə şorbanı hamar hala gətirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder