Sobada Levrek
Bazar axşamları
menümüzde müzakirəsiz balıq olur. Bəylikdüzündəki Bəylik Pazarı'nı hər baxımdan
bəyənirəm amma bir ucundakı sıra sıra düzülmüş balıq tezgahlarına olan marağım
çox ayrı. Tərəvəz, meyvə alverini tamamladıqdan sonra balıq tezgahlarına doğtu
gedərkən yaşıllıqları də tamamlayaraq həftənin balığına qərar veririk. Ümumiyyətlə
eyni balıqları və eyni tarifleri denediğimizden blogda çox fərqli balıq
tarifleri paylaşamıyorum. Bu yaxınlarda yenə tam da bu vəziyyətdən yakınırken,
axşam nə pişirsem deyərkən birdən Migros'ta levrek almağa qərar verdik. Həftə
ortasında balıq etməyə qalxdım madam o zaman həmişə etdiyimiz Sobada Levrek tərifini
də bir az dəyişdirək dedik.
• 2 ədəd levrek
• 4 - 5 diş sarımsaq
• 10 - 15 sap cəfəri
• 1 ədəd limon
• 2 yemək qaşığı
zeytun yağı
• Duz və istiot
Təmizlənmiş levrekler
çizilmemiş isə hər iki yanlarına da bir bıçaq köməyiylə cızıq atıb yuyun.
Yuduğunuz levreklerin suları süzülərkən siz də bir kasada sousunu hazırlamaq.
Maydanozları incə incə
doğrayın, sarımsaqları da diləsəniz minik parçalar halında doğrayabilir ya da
ezebilirsiniz. Limonu ikiyə kəsərək balıklarınızın üzərinə bir limon halqası kəsib
ayıraraq qalan limonun suyunu sıxın və doğradığınız vəsaitlərlə bir kasaya
alın. Kasedeki qarışığa zeytun yağı və ədviyyatları da əlavə qarışdırın.
Yağlı kağız seriyalı
soba nimçəsinə levrekleri alın və hazırladığınız sousu bir fırça köməyiylə
levreklerin iki istiqamətini də sürün və ayırdığınız limon halqalarını da üzərlərinə
qoyaraq əvvəlcədən qızdırılmış 180 dərəcəlik sobada 30 - 35 dəqiqə qədər bişirərək
xidmət edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder