Soyuq Qəbulunluğuna
Qarşı Xardal
Qara, ağ və yarpaqlı xardal bitkisi növləri əsrlərdir
soyuq qəbulunluğu nəticəsində yaşanan problemlərə və həzm sistemi problemlərinə
həll olaraq istifadə edilməkdədir. Burun axması, boğaz ağrısı və dolu ciyərlərə
qarşı xardal istifadə şəkilləri ilə əlaqədar məlumatları bu yazıda tapa bilərsiniz.
Bir çox mədəniyyətdə soyuq qəbulunluğuna
qarşı müxtəlif üsullarla istifadə xardal bitkisi ən çox boğaz ağrısına qarşı
qarqara suyu və burun axıntısını tədbirə reçetelerini iştirak etməkdədir.
Dolu Ciyərlər
Soyuq algınlığının ən diqqətə çarpan
semptomlarından biri olan ciyərlərin dolması nəfəs alarkən belə ağrılara səbəb
olur. Ciyərləri rahatlaşdırmaq üçün yarım stəkan xardal tozunu bir stəkan un ilə
qarışdırın və sıx bir məcun konsistensiyasına gələnə qədər su əlavə edərək
qarışdırın. Bu pastası iki bezin arasına yaxşıca yayaraq sinənizə və ya kürəyinizə
qoya bilərsiniz. Xardal bitkisi dəridə yanmağa yol açacağı üçün dirək olaraq
cildlə təmas ettirilmemelidir. Narahatlıq və ya yanma hiss etdiyiniz zaman
tamponu bilərsiniz.
Burun Axıntısı
Burun axıntısı və tıkanıklığı xardal və bol ədviyyatlı
yeməklərlə azaldıla bilər. Ədviyyatlar və xardal bəlğəmin sökülməsini asanlaşdırır.
Dörddəbir çay stəkanı qədər xardal yağını biraz ılıtıp burun dəliklərinə sürsəniz
qısa müddətdə burnunuz açılır. Xardal yağının qoxusu olduqca güclü olduğu üçün
burun dəliklərinə tək-tək tətbiqiniz tövsiyə edilir.
Boğaz Ağrısı
Qırtlaq arxasında bəlğəm yığılması və
iltihablanma nəticəsi ibarət olan boğaz ağrısı soyuq algınlığının ilk habercilerindendir.
Boğaz ağrısında istifadə edilmək üzrə xardal reseptini hazırlamaq üçün 1 şorba
qaşığı xardal toxumu, yarım limon suyu, 1 şorba qaşığı süzmə bal, 1 çay qaşığı
duz və 1.5 su stəkanı suyu qaynadaraq qarışdırın. Qarışıq qaynadıqdan sonra atəşdən
alın və üzərini bağlayaraq 30 dəqiqə gözlədin. Bu qarışığı boğazınızı
yumşaltmaq və quruluğu qarşısını almaq üçün gündə 1-2 dəfə qarqara suyu olaraq
istifadə edə bilərsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder