loading...

28 Kasım 2014 Cuma

Limon Qabığının Faydaları


Limon Qabığının Faydaları

 

Limonun dəriyə qulluq üçün evdə hazırlanan maskalardan istifadə edildiyini bilirik. Yaxşı, limonun suyunu aldıqdan sonra qabığını atmazdan qiymətləndirmək mümkün mü? Dərhal cavabını verək; bəli. Limon qabığını təzə ya da qurudulmuş olaraq müxtəlif şəkillərdə istifadə sümükləri gücləndirmək, xolesterolu salmağa və daha güclü bir immunitet sisteminə sahib olmanız mümkün.

 

Sızanaq izləri üçün limon, limon yağının dəriyə faydaları, limon suyunun dəriyə faydaları və limonlu yüz tonik yazılarımızda limon suyunun dəri baxımında necə istifadə və nə kimi faydalar təmin etdiyindən bəhs etmişdik.

 

Hətta yalnız baxım üçün deyil limon suyuyla saçlara meç etmək yazısında təbii yolla saçları açmaq üçün istifadə haqqında da məlumatlar vermişdik. İndi suyunun deyil qabığının nə kimi faydaları olduğuna bir nəzər salaq.

 

Latıncası "cıtrus limonum" olan limon qabığı yalnız baxım və səhiyyə məqsədli deyil yeməklərə ləzzət vermək içində istifadə edilə bilər.

 

Qabıq bədən üçün lazımlı fermentləri, c vitamini, p vitamini, kalsium, kalium, lif, limonen, limon turşusu kimi mineralları daxildir.

 
 


Bu xüsusiyyəti ilə bir çox sağlamlıq problemində köməkçi müalicə məqsədli olaraq istifadə edilməkdədir.

 

Bir baxışda limon qabığının faydaları;

• həzm sisteminə köməkçi olur

• mədə kramplarını yüngülləşdirər

• qaz səbəbiylə ibarət olan şişliyə yaxşı gəlir

• sidik sökdürücü olaraq istifadə edilə bilər

• qaraciyəri təmizləyər

• immunitet sistemini gücləndirər

• sümükləri gücləndirir

• pis xolesterolu salar

• ağız gigiyenası təmin

• sərbəst radikallarla mübarizə aparır

• dərini təbii parlaqlığına qovuşdurar

• bəzi xərçəng növlərinə qarşı qoruma təmin edər

• qan dövranını artırar

• dırnaqları gücləndirər

 

C vitamini çatışmazlığından irəli gələn və davamlı yorğunluq, zəiflik və diş ətlərinin iltihabı kimi əlamətləri olan sınqa xəstəliyinin müalicəsində də istifadə edilir.

 

Limon qabığı içindəki kalium ilə qan təzyiqini salmağa, bu səbəbdən ürək və damar səhiyyə qorunmasına köməkçidir. Yenə içində olan polifenol flavonoids ilə pis xolesterolu salar və infarkt riskini azaldır. C və p vitaminləri damarları təmizləyir və damar tutqunluğuna qarşı qoruma təmin edər.

 

Salvestrol q40 və limonen xərçəngli hüclerin meydana gəlməsinə mane olur. Limon qabığı istehlakı məmə xərçəngi, kolon xərçəngi və dəri xərçəngi də daxil olmaq üzrə müxtəlif xərçəng növlərinə qarşı qoruma təmin edər.

 

Osteoporoz, romatoid artrit, sümük qırıqları, iltihab poliartrit kimi müxtəlif narahatlıqları önləmək ya da əlamətlərini yüngülləşdirmək üçün kalsium və c vitamininə ehtiyacımız var. Limon qabığı ehtiva etdiyi yüksək c vitamini ilə bu kimi sümük xəstəliklərinə qarşı bədəni qoruyur.

 

C vitamini xəstəliklərdən və infeksiyalardan qorunmaq içində lazımlı. Limon qabığıyla immunitet sisteminizi gücləndirmək və bu tip xəstəliklərdən qoruna bilərsiniz.

 

Diş əti xəstəliklərinin və ağız içində meydana gələn yaraların ən böyük səbəblərindən biri c vitamini əskikliyidir. Nizamlı olaraq limon qabığı istehlak ehtiyac duyduğunuz c vitaminini almanızı və ağız sağlamlığını qorumanızı təmin edər.

 

Dəri ləkələri üçün təbii bir bleach olaraq limon qabığını istifadə edə bilərsiniz. Nizamlı olaraq ləkələrin üzərinə limon qabığıyla hazırladığınız qarışığı sürmək ləkələrin görünüşünü azaldacaq.

 

100 qram limon qabığı, 160 milliqram kalium, 134 milliqram kalsium, 129 milliqram c vitamini, 10,6 qram lif ehtiva edir.

 

 

 

 

Limon Qabığı Necə İstifadə Olunur?

 

Qurudulmuş limon qabığından çay hazırlaya bilərsiniz. 10-15 dəqiqə qaynar suda gözlətdikdən sonra atəşdən alın və 10 dəqiqə qədər demlenmesini gözləyin. Şirinləşdirmək üçün limon istifadə edə bilərsiniz.

 

Rəndələnmiş təzə limon qabığını isə evdə hazırladığınız təbii baxım maskalarını istifadə edə bilərsiniz.

 

Limon qabığını istifadə etməzdən əvvəl;

 

Limonun zərər görməməsi üçün nəqliyyatı əsnasında qabığında xüsusi bir kimyəvi istifadə edilə bilər. Bu səbəblə limonu yaxşıca yuyun.

 

Limon qabığı içində olan oksalat çox miqdarda istehlak edildiyində kristalleşmeye səbəbindən safda və böyrək daşlarına səbəb ola bilər. Bu xəstəliklərdən şikayətçisənsənik limon qabığı istifadə məsləhət görülmür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...