Yağ Yandırıcı Qidalarla Arıqlayın
Bəzi qidalardan nə qədər hekayəni da
kilo verə bilmir ola bilərsiniz, amma bəzi qidalarda yağ yandırma xüsusiyyətlərindən
ötəri kilo itirmənizi köməkçi olur.
Bədəndən ən çətin atılan, kilo verməyi ən
çətinləşdirən şeylər yağlayardır. Özünüzə uyğun gəlməyən pəhriz proqramları
üzündən ya da səhv yeməkləri yediyiniz üçün yağ yakamıyor ola bilərsiniz. Amma
bunun da təbii bir həlli var. Bəzi yağ yandırıcı qidalar sayəsində bədəninizdən
bir cür atamadığım kilolarınızdan xilas ola bilərsiniz. İşdə o qidalar;
Suyosunu: Aşağı kalorili
suyosunu üçün sanki dərman təyin etmək qətiliklə səhv deyil: içindəki vitamin və
minerallarla tiroid bezlərinin işini nizama salır, maddələr mübadiləsini sürətləndirir
və istehlak qidalar asan yandırılmasına köməkçi olur.
Ananas: Ananastaki bəzi
fermentlər, balıq və qırmızı etteki zülalın daha asan parçalanmasına köməkçi
olur. Beləcə zülal, hüceyrələr içində daha asan emilebiliyor, bədən bu
zülallardan daha çox fayda təmin edir. Ananas eyni zamanda bədənin enerjisini
artıraraq daha çox yağ yandırılmasını da təmin edir.
Alma: Almanın
sağlımıza bir çox faydası olduğunu artıq hər kəs bilir. Bu faydaların arasında
xüsusilə bir dənəsi kilo vermənizə köməkçi ola bilər. Hansı mi? Təbii ki iştah
bağlaması. Elmadaki pektin sizi uzun müddət tox tutar və gərəksiz qəlyanaltılar
önləyər. Üstəlik bir dənəsi ilə doymazsanız bir ikincisini yeməkdə heç qorxu
yoxdur!
Enginar: Enginarda olan
"Cynarin" adlı maddə bədəndəki toksinlərin atımını asanlaşdırır.
Qaraciyərin dostu olaraq bilinən bu tərəvəz bol maqnezium ehtiva edir və yağ
yakımını sürətləndirir. Ayrıca bağırsaqların işini da nizama salır.
Paxla: Yağ nisbəti
aşağı və zülal baxımından zəngin paxlanın hər növü, zəifləmək istəyənlərin
siyahısında mütləq olmalıdır. Tok tutduğu üçün qeyri-sabit yeməklərə da önləyən
paxla, Xolesterolu təşkil edir, maddələr mübadiləsini sürətləndirir, yağ yakımı
asanlaşdırır. Bütün bu xüsusiyyətlərin, noxud və mərciməkdə də olduğunu
xatırladaq ...
Qırmızı
acı bibər:
bibər acı dadın verən "Capsaicin" maddəsi maddələr mübadiləsini sürətləndirir,
bədən istiliyini artırır. Bədən yüksələn istiliyi salmaq üçün əlavə enerjiyə
ehtiyac duyur və beləcə yağ yakımı asanlaşır. Zerdeçal da, bədəndə Qırmızı bənzər
təsirə sahib.
Yabanmersini: C vitamini
bombası yabanmersini eyni zamanda çox güclü bir antioksidan. Ona tünd rəngini
verən maddə sərbəst radikalları yox edərək, toksinlərin çölə atılmasını
asanlaşdırır. Yabanmersini yağ hüceyrələrinin həll edilməsinə də köməkçi olur.
Şüyüd: Çox güclü bir
aromaya sahib bu bitkinin içindəki uçucu yağlar maddələr mübadiləsini sürətləndirir,
ferment meydana gəlməsini artırır və bu fermentlər yağların bədəndə yığılmasını
önləyir.
Toyuq
əti:
Dərisindən ayrılan ağ toyuq əti zülal baxımından zəngin, yağ baxımından isə son
dərəcə kasıbdır. Toyuğun yanında cücə, dəvə quşu və hinduşka əti də eyni
xüsusiyyətə sahib. Ayrıca bu qidalar zəngin bir zülal qaynağı olaraq dərinin
yağ toxumasını gücləndirər.
Xiyar: Demək olar ki,
heç kalori ehtiva etməyən xiyar, kalium, kalsium və dəmir baxımından çox zəngin.
Selülit qarşı istifadə edə biləcəyiniz bu gizli silah, bədənin su ehtiyacını
qarşılamağa da kömək edir.
Zəncəfil: Zəncəfil də, ehtiva etdiyi yağlarla, eynilə
qırmızı acı bibər kimi kalori tərkibini sürətləndirər. Eyni zamanda mədənin
kafi dərəcədə ferment ifraz kömək edərək həzmi asanlaşdırır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder