loading...

27 Ekim 2014 Pazartesi

Yağ Yandırıcı Qidalarla Arıqlayın


Yağ Yandırıcı Qidalarla Arıqlayın
 
Bəzi qidalardan nə qədər hekayəni da kilo verə bilmir ola bilərsiniz, amma bəzi qidalarda yağ yandırma xüsusiyyətlərindən ötəri kilo itirmənizi köməkçi olur.
 
Bədəndən ən çətin atılan, kilo verməyi ən çətinləşdirən şeylər yağlayardır. Özünüzə uyğun gəlməyən pəhriz proqramları üzündən ya da səhv yeməkləri yediyiniz üçün yağ yakamıyor ola bilərsiniz. Amma bunun da təbii bir həlli var. Bəzi yağ yandırıcı qidalar sayəsində bədəninizdən bir cür atamadığım kilolarınızdan xilas ola bilərsiniz. İşdə o qidalar;
 
Suyosunu: Aşağı kalorili suyosunu üçün sanki dərman təyin etmək qətiliklə səhv deyil: içindəki vitamin və minerallarla tiroid bezlərinin işini nizama salır, maddələr mübadiləsini sürətləndirir və istehlak qidalar asan yandırılmasına köməkçi olur.
 
Ananas: Ananastaki bəzi fermentlər, balıq və qırmızı etteki zülalın daha asan parçalanmasına köməkçi olur. Beləcə zülal, hüceyrələr içində daha asan emilebiliyor, bədən bu zülallardan daha çox fayda təmin edir. Ananas eyni zamanda bədənin enerjisini artıraraq daha çox yağ yandırılmasını da təmin edir.
 
Alma: Almanın sağlımıza bir çox faydası olduğunu artıq hər kəs bilir. Bu faydaların arasında xüsusilə bir dənəsi kilo vermənizə köməkçi ola bilər. Hansı mi? Təbii ki iştah bağlaması. Elmadaki pektin sizi uzun müddət tox tutar və gərəksiz qəlyanaltılar önləyər. Üstəlik bir dənəsi ilə doymazsanız bir ikincisini yeməkdə heç qorxu yoxdur!
 
Enginar: Enginarda olan "Cynarin" adlı maddə bədəndəki toksinlərin atımını asanlaşdırır. Qaraciyərin dostu olaraq bilinən bu tərəvəz bol maqnezium ehtiva edir və yağ yakımını sürətləndirir. Ayrıca bağırsaqların işini da nizama salır.
 
Paxla: Yağ nisbəti aşağı və zülal baxımından zəngin paxlanın hər növü, zəifləmək istəyənlərin siyahısında mütləq olmalıdır. Tok tutduğu üçün qeyri-sabit yeməklərə da önləyən paxla, Xolesterolu təşkil edir, maddələr mübadiləsini sürətləndirir, yağ yakımı asanlaşdırır. Bütün bu xüsusiyyətlərin, noxud və mərciməkdə də olduğunu xatırladaq ...
 
Qırmızı acı bibər: bibər acı dadın verən "Capsaicin" maddəsi maddələr mübadiləsini sürətləndirir, bədən istiliyini artırır. Bədən yüksələn istiliyi salmaq üçün əlavə enerjiyə ehtiyac duyur və beləcə yağ yakımı asanlaşır. Zerdeçal da, bədəndə Qırmızı bənzər təsirə sahib.
 
Yabanmersini: C vitamini bombası yabanmersini eyni zamanda çox güclü bir antioksidan. Ona tünd rəngini verən maddə sərbəst radikalları yox edərək, toksinlərin çölə atılmasını asanlaşdırır. Yabanmersini yağ hüceyrələrinin həll edilməsinə də köməkçi olur.
 
Şüyüd: Çox güclü bir aromaya sahib bu bitkinin içindəki uçucu yağlar maddələr mübadiləsini sürətləndirir, ferment meydana gəlməsini artırır və bu fermentlər yağların bədəndə yığılmasını önləyir.
 
Toyuq əti: Dərisindən ayrılan ağ toyuq əti zülal baxımından zəngin, yağ baxımından isə son dərəcə kasıbdır. Toyuğun yanında cücə, dəvə quşu və hinduşka əti də eyni xüsusiyyətə sahib. Ayrıca bu qidalar zəngin bir zülal qaynağı olaraq dərinin yağ toxumasını gücləndirər.
 
Xiyar: Demək olar ki, heç kalori ehtiva etməyən xiyar, kalium, kalsium və dəmir baxımından çox zəngin. Selülit qarşı istifadə edə biləcəyiniz bu gizli silah, bədənin su ehtiyacını qarşılamağa da kömək edir.
 
Zəncəfil: Zəncəfil də, ehtiva etdiyi yağlarla, eynilə qırmızı acı bibər kimi kalori tərkibini sürətləndirər. Eyni zamanda mədənin kafi dərəcədə ferment ifraz kömək edərək həzmi asanlaşdırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...