loading...

15 Ocak 2015 Perşembe

Zeytunyağlı Bibər Dolması


Zeytunyağlı Bibər Dolması

 

 

• 12 ədəd kiçik və ya 6 ədəd böyük boy yaşıl dolmalıq bibər

• 1 ədəd böyük boy pomidor (dolmaları bağlamaq üçün)

 

İçi üçün:

 

• 1 kasa düyü

• 1 ədəd böyük boy quru soğan

• 1 ədəd böyük boy pomidor

• 1/3 dəstə cəfəri

• 1 çay stəkanı zeytunyağı

• 1 - 2 şirin qaşığı quş üzümü

• 1 şirin qaşığı yenibahar

• 1/2 çay qaşığı darçın

• 5 - 6 ədəd küp şəkər

• Duz və istiot

 

 

Qazanda ısıttığınız yağa yeməli doğradığınız soğanları əlavə qovurmağa başlayın, soğanların rəngi döndüyündə yuyub süzdüğünüz düyüləri də əlavə qovurma əməliyyatını 3 - 5 dəqiqə qədər daha davam etdirin. Rəndələnmiş pomidoru, yuyulmuş quş üzümünü və digər bütün ədviyyatları qazana əlavə üzərlərinə yarım su stəkanı isti suyu gəzdirib batıq atəşdə suyunu çəkməsini gözləyin. Suyunu çəkən daxili xərci ocaqdan alın, doğranmış cəfərini da əlavə soyumağa buraxın.
 
 
Dolmaların daxili xərci soyuyarkən yuduğunuz bibərləri və qapaq olaraq istifadə pomidorları hazırlayın. Biberlerin baş qisimini kəsib nüvələrini çıxarın, pomidorları də iri parçalar halında qəti. İç xərc soyuduğunda temizlediğiniz bibərləri doldurun və üstlərinə bir pomidor dilimi əlavə qazana dik bir şəkildə yerləşdirin. Dolmaların yarısına gələcək qədər isti suyu da qazana əlavə edərək orta atəşdə dolmaları bişirin. Bişən dolmaları qapaqlı şüşə bir qaba alaraq ılıdığında xidmət edin. Əgər vaxtınız varsa dolmaları bir gecə əvvəldən hazırlayıb soyuducuda dinlendirerek təklif edə bilər, belə ki, daha da lezzetlendirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...