loading...

15 Ocak 2015 Perşembe

Kök Tərəvəzlərlə Qış Şorbası


Kök Tərəvəzlərlə Qış Şorbası
 
Dekabr ayına girdik lakin havalar hələ bir isti bir soyuq. Havanın pozuqluğuna baxmayaraq ruhən qışda gəlişini qəbul etmiş bulunmaktayım ... Bazarda yamyaşıl yarpaqlı kərəvizin gördüyümdə dözə bilmədim və bir neçə dənə aldım dərhal. Daha əvvəl kerevizli bir şorba pişirdim mi xatırlamıram amma bu tarifi təkrar təkrar bişirəcəyiniz kimi.
 
• 1 ədəd orta boy kərəviz
• 1 ədəd orta boy kök
• 1 adək orta boy kartof
• 1 ədəd quru soğan
• 2 yemək qaşığı maye yağ
• Duz və istiot
 
Yeməli doğradığınız soğanı yağ ilə qovurun. Iki dəqiqə arayla və sırayla rendelediğiniz ya da kiçik kiçik doğradım kök, kartof və kerevizi əlavə edib qarışdırın. 5 - 6 su stəkanı isti suyu da əlavə şorbanı qaynamağa buraxın. Ən az 10 dəqiqə qaynayan şorbaya duz və qara bibər əlavə ocaqdan alın. Şorbanızın bu halıyla ya da limon və varsa kərəvizin yarpaqları istehlak edə bilərsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...