loading...

15 Ocak 2015 Perşembe

Şərbətli İrmik Tatlısı


Şərbətli İrmik Tatlısı
 
Uzun uzun kaynatılarak edilən konsistensiyalı şerbetlerle lezzetlenen şirinlərin ağırlığı hamımızın malumu, lakin bu şirinin şərbəti bildiyiniz şərbətlərdən deyil. Olmazsa olmaz kimi göstərilən şərbət kıvamının bu tatlıdan heç amma heç əhəmiyyəti yoxdur. Şərbəti kimi kurabiyelerinin istehsalı da son dərəcə asan olduğundan olduqca praktik bir şirin olduğunu söyləyə bilərəm.
 
• 1 yumurta
• 1 çay stəkanı maye yağ
• 1 çay stəkanı qatıq
• 1 su stəkanı manna yarması
• 1 1/2 su stəkanı un
• 2 yemək qaşığı şəkər
• 1/10 çay qaşığı duz
• 1 paket qabartma tozu
• 1 paket vanil
 
Şərbəti üçün:
 
• 2 su stəkanı şəkər
• 2 su stəkanı su
• 1 dilim limon
 
Üzəri üçün:
 
• Hindistan qozu (qoz, fındıq vs də istifadə edilə bilər)
 
Şərbət üçün istifadə şəkər və suyu qazana qoyub şəkərlər eriyinceye qədər qarışdırın. Şəkərlər əriyəndə limon dilimini də qazana əlavə qazanı ocağa alın. Şərbət 1 - 2 dəqiqə qədər qaynadığında ocaqdan alaraq soyumağa buraxın.
 
Uyğun bir qarışdırma kabında yumurta, duru yağ, qatıq, şəkər və duzu yaxşıca qarışdırıb sonra qalan vəsaitləri də əlavə edərək yoğurmağa başlayın. Qarışıq əlinizə yapışmayan bir xəmir halına gəldiyində Sobanızı 170 dərəcəyə nizamlayıb işlədin.
 
Xəmirdən qoz böyüklüyündə parçalar qopararaq ovuc içlərinizdə gəzmək və yağlanmış ya da yağlı kağız sərilmiş soba nimçəsinə fasilələrlə dizin. Eyni əməliyyatı təkrar bütün xəmiri nimçəyə dizdiğinizde hər hansı bir qapaq və ya ədviyyat qabının baş qisimiylə şəkildəki kimi şekiller verib əvvəldən ısıttığınız sobada yüngül qızarana qədər, təxminən 20 - 25 dəqiqə qədər pişmeye buraxın.
 
Sobadan çıxardığınız peçenyelər 1 - 2 dəqiqə ilk istiliyini atdığında soğuttuğunuz şərbəti üzərlərinə gəzdirin. Ən az 3 - 4 saat, tercihen sabahısı günə qədər gözlədərək və üzərlərinə hindistan qozu ya da qoz, fındıq kimi istədiyiniz ləzzətləri səpərək xidmət edə bilərsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...