loading...

15 Ocak 2015 Perşembe

Sobada Qızıl Balıq Fileto


Sobada Qızıl Balıq Fileto
 
 
 
 
Qızıl balıq balığının vərdiş etdiyimiz balıqlardan olduqca fərqli bir dadı olduğunu qəbul edirəm. Canım balıq istədiyində somon balığını çapaq, levrek, sarıkanat, hamsi kimi digər variantların arasında düşünə bilmirəm amma elə zamanlar olur ki yalnız qızıl çəkir canım. Balıq kimi düşünemesem də çox sevirəm qısacası.
Dilim qızıl balıq tercihimizdi indiyə qədər, bu dəfə filetosunu aldıq və onsuz da olduqca yağlı olduğundan yağ vs əlavə yalnız baharatlayıp soba kağızında bişirdilər. Yəni bir də ölçü belirtilebilecek bir tərifə sahib deyil özləri, istədiyiniz qədər qızıl filesi və damaq tadınıza görə miqdarını nizamlayacağınız duz ilə istiot. Nəticə isə çox yüngül və ləzzətli bir dad oldu. Yanında Sobada kartof və salatlar da olunca menyu tamamlandı.
 
• Qızıl balıq filesi (670 qram)
• Duz və istiot
 
Balığınızın yuyub suyunu süzdürün və yağlı kağız seriyalı soba nimçəsinə alın. Üzərinə duz və qara bibər gəzdirərək əvvəldən isidilmiş 200 dərəcə sobada 25 dəqiqə qədər bişirərək xidmət edin.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...