loading...

15 Ocak 2015 Perşembe

Zeytunyağlı Barbunya


Zeytunyağlı Barbunya
 
Havaların istiləşməsiylə bazar stalls və marketləri Meyvəsatan Reyonlar rənglənmələrə başladı. Ötən həftə marketdə son uğradığım kısımdı Meyvəsatan reyonu, hələ istədiyim gözəllikdə tərəvəzlər bulamasa da barbunya və yaşıl paxlanı görüncə dözə bilmədim və bir tabaklık da olsa almaq istədim. Evə gəlir gəlməz də barbunya ayırd pişirdim. Daha əvvəl barbunya pişirmemiştim amma təsvir axtarış / sorma təlaşına da girmədim açıqcası və ortaya belə bol souslu, demək olar ki, sousun içində itən barbunyaların olduğu amma ləzzəti olduqca yerində bir təsvir çıxdı.
 
 
• 1/2 kq təzə barbunya
• 1 ədəd orta boy quru soğan
• 2 ədəd böyük boy kök
• 2 - 3 ədəd böyük boy pomidor
• 1 şirin qaşığı tomat pastası
• 2 iri diş sarımsaq
• 2 ədəd kəsmə şəkər (isteğe bağlı)
• 4 - 5 sap cəfəri (istəyə bağlı)
• Zeytun yağı
• Duz və istiot
 
 
Ayırd yuduğunuz barbunyaları yuyun. Barbunyaların suyu süzülərkən soğanı, sarımsağı və əgər rəndələmək seçim etməyəcəksən pomidorları yeməli doğrayarak hazırlayın. Kazidigim ya da soyduğunuz havucu da minik kublar və ya halqalar halında ya da mənim kimi verev olaraq doğramaq hazırlayın.
 
Qazanda kızdırdığınız zeytun ilk olaraq ampüller atıb qovurun. Qovrulan soğanlara sarımsaq və havuçları əlavə edib qarışdırın. Havuçların rəngi döndüyündə salçayı və doğradığınız pomidorları əlavə 3 - 5 dakiaka qədər bişirin. Qazana barbunya, duz, kəsmə şəkər və üzərini keçəcək qədər isti su əlavə qapağı bağlı batıq atəşdə pişmeye buraxın. Barbunyalar istədiyiniz dərəcədə piştiğinde ocaqdan alın, karabiberini əlavə ılımaya buraxın. Xidmət zamanı istəsəniz incə qıyılmış cəfəri ilə yeməyinizi tamamlaya bilərsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...