loading...

15 Ocak 2015 Perşembe

Sobada Levrek


Sobada Levrek

 

Bazar axşamları menümüzde müzakirəsiz balıq olur. Bəylikdüzündəki Bəylik Pazarı'nı hər baxımdan bəyənirəm amma bir ucundakı sıra sıra düzülmüş balıq tezgahlarına olan marağım çox ayrı. Tərəvəz, meyvə alverini tamamladıqdan sonra balıq tezgahlarına doğtu gedərkən yaşıllıqları də tamamlayaraq həftənin balığına qərar veririk. Ümumiyyətlə eyni balıqları və eyni tarifleri denediğimizden blogda çox fərqli balıq tarifleri paylaşamıyorum. Bu yaxınlarda yenə tam da bu vəziyyətdən yakınırken, axşam nə pişirsem deyərkən birdən Migros'ta levrek almağa qərar verdik. Həftə ortasında balıq etməyə qalxdım madam o zaman həmişə etdiyimiz Sobada Levrek tərifini də bir az dəyişdirək dedik.

 

• 2 ədəd levrek

• 4 - 5 diş sarımsaq

• 10 - 15 sap cəfəri

• 1 ədəd limon

• 2 yemək qaşığı zeytun yağı

• Duz və istiot

 

Təmizlənmiş levrekler çizilmemiş isə hər iki yanlarına da bir bıçaq köməyiylə cızıq atıb yuyun. Yuduğunuz levreklerin suları süzülərkən siz də bir kasada sousunu hazırlamaq.

 

Maydanozları incə incə doğrayın, sarımsaqları da diləsəniz minik parçalar halında doğrayabilir ya da ezebilirsiniz. Limonu ikiyə kəsərək balıklarınızın üzərinə bir limon halqası kəsib ayıraraq qalan limonun suyunu sıxın və doğradığınız vəsaitlərlə bir kasaya alın. Kasedeki qarışığa zeytun yağı və ədviyyatları da əlavə qarışdırın.

 

Yağlı kağız seriyalı soba nimçəsinə levrekleri alın və hazırladığınız sousu bir fırça köməyiylə levreklerin iki istiqamətini də sürün və ayırdığınız limon halqalarını da üzərlərinə qoyaraq əvvəlcədən qızdırılmış 180 dərəcəlik sobada 30 - 35 dəqiqə qədər bişirərək xidmət edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...